KinderzwerfboekStation

7-9-2019  | 
Wist u dat: 
Wij als hockeyclub niet alleen sport, spel en beweging stimuleren.
Maar dat wij ook graag bijdragen aan algemene sociale ontwikkeling!
Wist u bijvoorbeeld dat lezen het cement is van de samenleving. Het lezen van verhalen en gedichten helpt ons om sociaal te functioneren. Door fictie te lezen, kunnen we ons beter inleven, meer begrip opbrengen voor anderen en gemakkelijker nieuwe contacten leggen & hier werken wij als hockeyclub graag aan mee. 

Om die redenen is er deze zomervakantie in het clubhuis een KinderzwerfboekStation is geplaatst!


Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation & nu dus ook op onze hockeyclub! 
 
» Neem samen met je team genoten een kijkje en zoek een leuk boek uit

» Thuis boeken liggen die uit gelezen zijn? Neem ze mee, plak een sticker op de kaft (ook te vinden in de kast) en jou boeken zijn klaar om te zwerven! 
 
Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode… Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op deze website, krijg je een mailtje en weet je waar het boek is. Wist je dat sommige boeken zijn gaan zwerven in Utrecht en nu al in Leeuwarden zijn?

Lezen is televisiekijken in je hoofd

Nog belangrijk!!! 
Voor ons eigen MHC Vianen zwerfboekenStation zijn wij nog opzoek naar een enthousiaste ambassadeur! Dus: 
» Hou jij van lezen?
» Maak jij graag andere kinderen blij?
» Ben je jeugd lid bij MHC Vianen?
» Steek jij graag je handen uit je mouwen? 
Stuur dan een mailtje naar; [email protected]
 
 

terug naar vorige scherm