Oud Spelers MHC nationaal kampioen schoolhockey 2015

1-6-2015  | 

Drie oud-MHCspelers met Marjo de Feijter in kampioensteam schoolhockey

Het jongensteam van de bovenbouw van het Nieuwegeinse Cals College is afgelopen vrijdag Nederlands kampioen schoolhockey geworden. Onder hen onze oud-spelers Tijn Arends, Floris Donker en Tom Beumer plus de coach Marjo de Feijter.

In een spannende finale die in het Wagenerstadion in Amstelveen plaatsvond, het walhalla van de hockeysport, versloegen de Calsleerlingen hun Eindhovense tegenstander na shootouts; in de reguliere speeltijd werd het 1-1 door een strafcorner, waar tot een minuut voor tijd het Cals met 1-0 voor had gestaan.

Met deze titel leverden de hockeyers van het Cals een unieke prestatie: niet eerder was het een hockeyteam van deze school gelukt om in de finale te komen en dit team pakte ook meteen de titel.

Op 17 april deden 750 scholen mee aan de voorrondes, verdeeld over verschillende districten. De winnaars van de voorrondes mochten afreizen naar Amsterdam.

 

Hartstilstand

De weg naar de finale was niet alleen op sportief gebied spannend maar voor alle hockeyers die in de finale speelden ook zeer emotioneel. Het team uit Eindhoven en het Cals ontmoetten elkaar dezelfde dag al eerder in de poulefase. Tijdens deze wedstrijd kreeg een van de scheidsrechters een hartstilstand. Dankzij snel ingrijpen van onder anderen de coach van het Cals kon de man succesvol gereanimeerd worden. Bij de prijsuitreiking werd verteld dat de man buiten levensgevaar was.

Marjo: ,,Ik ben er trots op hoe de jongens zich hebben herpakt. Je schrikt enorm en verschillende spelers waren erg emotioneel. We zijn blij met dit kampioenschap maar nog meer met het feit dat het goed gaat met de scheidsrechter en hopen dat hij er weer helemaal bovenop komt.’’

 

FOTOBIJSCHRIFT

Op de foto spelers bovenste rij: Ties Brouwer, Jurgen Brittijn, Hugo Beumer, Paul Beumer, Stephan van Oort, Floris Donkers; 2e rij links Tijn Arends, Tom Beumer, Wouter van Battum, coach Marjo de Feijter; onderste rij: Jos van Balen, Laurens Nievelstein, Thomas van Battum, Konrad Behrends, Laurens Lo en keeper Justin Adriani. Geheel links en rechts de managers Dylano van Beek en Niels de Jong.

FOTO CARLA VAN DER LAAN

 
 

terug naar vorige scherm